2004.-2008.

Godine osnutka i prvih projekata

Osnovani smo 2004. godine, a 2005. godinu je obilježio naš prvi projekt -  Expo u Japanu. Organizacija evenata, rad na projektima iz područja kulture te edukacija i poslovno savjetovanje obilježili su naše prve godine rada.

 

2009.-2010.

Expo u Japanu

Expo u Japanu (Culmenin projekt s priznanjem Japanskog cara) upoznao nas je s Toyotom Japan i njihovim načinom rada po Lean-u. Nakon Japana, upoznali smo i američko tržište – konkretno educirali smo se na MIT-u. Odlučili smo hrvatska poduzeća upoznati s prednostima ove metodologije. Po povratku, krenuli smo s prvim implementacijama u hrvatskim poduzećima.

 

2011.

Prva Green And Lean Production konferencija

Organizirali smo prvu Green And Lean Production konferenciju u Zagrebu na kojoj je Michael Ballé, svjetski Lean stručnjak i autor, bio jedan od govornika. U želji za širenjem svijesti o Leanu sljedeći korak bio je okupiti poduzeća i stručnjake te je tako nastala GALP konferencija. Poduzeća koja rade ili žele raditi po Leanu, dobila su mjesto za razmjenu znanja i iskustva. U sklopu konferencije, sudionici posjećuju tvornice i poduzeća koja pokazuju primjenu Leana.

 

2012.-2014.

Lean i Improve Croatia

Otvaramo nova područja implementacije Lean-a u Hrvatskoj. Banke, bolnice i uslužne djelatnosti žele optimizirati svoje procese i primijeniti Lean u svom radu te naglašavamo univerzalnost primjene istog u različitim poduzećima. Pokrećemo inicijativu Improve Croatia kojom želimo poručiti da svugdje ima mjesta za unaprjeđenje i optimizaciju procesa.

 

2015.

Prva Lean Spring Summit konferencija

Organizirali smo prvu Lean Spring Summit konferenciju kojoj i samo ime kaže da se odvija u proljeće i to na našoj divnoj obali. Dvodnevna konferencija povezuje gospodarstvo i znanost te donosi najnovije trendove u Leanu i digitalizaciji. Uz GALP, LSS postaje druga godišnja konferencija u našoj organizaciji.

 

2016.- 2018.

CULIS metodologija

Okupili smo tim stručnjaka i radili na izradi nacionalne platforme za digitalizaciju industrije Republike Hrvatske. Sudjelovali smo na sastancima Europske komisije te sastanku G20 o digitalizacije svjetske industrije. Uz Lean snažno radimo i na području digitalizacije i Green-a što rezultira metodologijom Culis.

 

2019.

100 pametnih tvornica

Povodom 15 godina postojanja radimo rebranding te izlazimo s projektom “100 pametnih tvornica” kojeg predstavljamo na konferenciji za novinare. Ovaj projekt omogućuje proizvodnim poduzećima bržu Lean, digitalnu i Green transformaciju koja zahtijeva manje troškova, a pruža mnogo prednosti. Projekt se temelji na metodologiji Culis koja je rezultat dugogodišnjeg iskustva u radu s proizvodnim poduzećima.

 

2020.

Croatia – Industry 4.0 Opportunities

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta naš projekt “100 pametnih tvornica” vidi kao jednu od velikih prilika za hrvatsko gospodarstvo te su nas uvrstili u brošuru “Croatia – Industry 4.0 Opportunities“. Pokrenuli smo Gospodarsku kliniku kao odgovor na krizu uzrokovanu COVID-19 kako bismo pomogli poduzećima sačuvati radna mjesta te održati poslovanje.

 
 
 

Galerija fotografija