2004.-2008.

Godine osnutka i prvih projekata

Osnovani smo 2004. godine, a 2005. godinu je obilježio naš prvi projekt -  Expo u Japanu. Organizacija evenata, rad na projektima iz područja kulture te edukacija i poslovno savjetovanje obilježili su naše prve godine rada.

 

2009.-2010.

Expo u Japanu

Expo u Japanu (Culmenin projekt s priznanjem Japanskog cara) upoznao nas je s Toyotom Japan i njihovim načinom rada po Lean-u. Nakon Japana, upoznali smo i američko tržište – konkretno educirali smo se na MIT-u. Odlučili smo hrvatska poduzeća upoznati s prednostima ove metodologije. Po povratku, krenuli smo s prvim implementacijama u hrvatskim poduzećima.

 

2011.

Prva Green And Lean Production konferencija

Organizirali smo prvu Green And Lean Production konferenciju u Zagrebu na kojoj je Michael Ballé, svjetski Lean stručnjak i autor, bio jedan od govornika. U želji za širenjem svijesti o Leanu sljedeći korak bio je okupiti poduzeća i stručnjake te je tako nastala GALP konferencija. Poduzeća koja rade ili žele raditi po Leanu, dobila su mjesto za razmjenu znanja i iskustva. U sklopu konferencije, sudionici posjećuju tvornice i poduzeća koja pokazuju primjenu Leana.

 

2012.-2014.

Lean i Improve Croatia

Otvaramo nova područja implementacije Lean-a u Hrvatskoj. Banke, bolnice i uslužne djelatnosti žele optimizirati svoje procese i primijeniti Lean u svom radu te naglašavamo univerzalnost primjene istog u različitim poduzećima. Pokrećemo inicijativu Improve Croatia kojom želimo poručiti da svugdje ima mjesta za unaprjeđenje i optimizaciju procesa.

 

2015.

Prva Lean Spring Summit konferencija

Organizirali smo prvu Lean Spring Summit konferenciju kojoj i samo ime kaže da se odvija u proljeće i to na našoj divnoj obali. Dvodnevna konferencija povezuje gospodarstvo i znanost te donosi najnovije trendove u Leanu i digitalizaciji. Uz GALP, LSS postaje druga godišnja konferencija u našoj organizaciji.

 

2016.- 2018.

CULIS metodologija

Okupili smo tim stručnjaka i radili na izradi nacionalne platforme za digitalizaciju industrije Republike Hrvatske. Sudjelovali smo na sastancima Europske komisije te sastanku G20 o digitalizacije svjetske industrije. Uz Lean snažno radimo i na području digitalizacije i Green-a što rezultira metodologijom Culis.

 

2019.

100 pametnih tvornica

Povodom 15 godina postojanja radimo rebranding te izlazimo s projektom “100 pametnih tvornica” kojeg predstavljamo na konferenciji za novinare. Ovaj projekt omogućuje proizvodnim poduzećima bržu Lean, digitalnu i Green transformaciju koja zahtijeva manje troškova, a pruža mnogo prednosti. Projekt se temelji na metodologiji Culis koja je rezultat dugogodišnjeg iskustva u radu s proizvodnim poduzećima.

 

2020.

Croatia – Industry 4.0 Opportunities

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta naš projekt “100 pametnih tvornica” vidi kao jednu od velikih prilika za hrvatsko gospodarstvo te su nas uvrstili u brošuru “Croatia – Industry 4.0 Opportunities“. Pokrenuli smo Gospodarsku kliniku kao odgovor na krizu uzrokovanu COVID-19 kako bismo pomogli poduzećima sačuvati radna mjesta te održati poslovanje.

 

2021.

Nova faza projekta „100 Pametnih tvornica“ i pokretanje Lean Akademije

Tijekom 2021. godine Projektu „100 Pametnih tvornica“ pridružilo se devet Partnera koji svojom specijalizacijom za područja bitna za Pametne tvornice projektu daju dodatnu snagu. Također, Projekt je dobio novo vizualno ruho, a odrađen je i Road show na kojemu je Projekt predstavljen tvrtkama diljem Hrvatske. U 2021. pokrenuli smo Lean Akademiju, obrazovni program koji polaznicima omogućava da postanu certificirani Lean Manageri.

 
 
 
Vizija

Vizija

Transformiramo poslovanje i svijet.

 

 
Vizija

Misija

Posvećeni smo našim klijentima i važni su nam njihovi uspjesi. Cijenimo svoje zaposlenike i ulažemo u njih. Inovativne usluge, proizvodi i metode omogućavaju nam rješavanje svih izazova i kontinuirani napredak, kako bi klijentima osigurali najvišu razinu usluge. Korištenjem Culis metodologije transformiramo, inoviramo i optimiziramo Industriju i svijet oko sebe.

 

 
Vrijednosti

Vrijednosti

 

1.
Znanje - Naša najvrjednija imovina je znanje i iskustvo u proizvodnji i tvornicama, stečeno tijekom zadnjih trideset godina rada. Daje nam konkurentsku prednost i služi kao temelj naše vizije i misije te pomaže u daljnjem razvoju i napretku.

 

2.
Profesionalnost – Visoka razina posvećenosti i najmanjem zadatku pokazatelj je naše posvećenosti i truda da zajedno transformiramo poslovanje i svijet.

 

3.
Kvaliteta – Postižemo vrhunsku kvalitetu u svim segmentima poslovanja i usluge koju pružamo našim klijentima.

 

4.
Kreativnost – Out-of-the box razmišljanjem unaprjeđujemo naše usluge i način rada te osmišljamo nove proizvode i rješenja.

 

5.
Suradnja – Naš tim čine osobe različitih struka, a zajedničkim radom postižemo najbolje rezultate. Iznimno smo ponosni na dugogodišnje suradnje koje smo ostvarili s našim klijentima i partnerima.

 

6.
Fokus na budućnost – Radimo kako bismo omogućili bolje sutra za naše zaposlenike, Klijente s kojima radimo, Partnere, ali i za zajednicu u kojoj živimo, cjelokupno gospodarstvo, Republiku Hrvatsku, Europsku Uniju i šire.

 
 
 

Karijere

 

Trenutno nema otvorenih pozicija.

 

Studentske prakse

Culmena nudi mogućnost odrađivanje studentske prakse na projektima u području Lean managementa, Digitalizacije i Green managementa. Kako je poduzeće Culmena orijentirano na rad u Industriji, prednost imaju studenti tehničkih usmjerenja (FSB, FER, TVZ, Fakultet prometnih znanosti, FKIT).

Ako ste zainteresirani, molimo vas da uz prijavu priložite životopis.

Prijavi se

Studentski posao

Culmena nudi mogućnost rada svim studentima koji su motivirani za rad na područjima Lean managementa, Digitalizacije i Green managementa.

Saznaj više i prijavi se
 
Prijavi se
 
 
 

Galerija fotografija