Polaznici Lean Akademije na terenskoj nastavi

Kao i u svakoj generaciji dosadašnje Lean Akademije naši polaznici imaju priliku posjetiti više proizvodnih poduzeća u sklopu edukacije i programa. Ovogodišnji polaznici su imali priliku posjetiti pogon kompanije Mihoković Metal solutions, koja se bavi proizvodnjom metalnih dijelova po mjeri, visoko kvalitetnom obradom metala i rješenjima za tehnički zahtjevne proizvode.

Posjet drugim pogonima je iznimno bitan dio edukacije na Lean Akademiji jer terenski rad omogućava Lean Managerima da direktno sudjeluju u procesima proizvodnje i bolje razumiju stvarne izazove i probleme s kojima se suočavaju radnici u tvornici. Ovaj uvid u stvarnost omogućava im da pronađu specifična rješenja koja se mogu primijeniti u tvornici kako bi se poboljšala učinkovitost proizvodnje.

Primjena Lean metodologije na terenu također omogućava radnicima u tvornici da se osjećaju uključenim u proces poboljšanja, što može povećati motivaciju i angažman radnika.

Lean Manageri mogu surađivati s radnicima na terenu kako bi identificirali problematične procese i zajednički pronašli rješenja koja će poboljšati proizvodnju i olakšati posao radnicima.

 

Terenski rad također im omogućava da procijene kako se različiti procesi proizvodnje međusobno povezuju, što može dovesti do identifikacije procesa koji se mogu učinkovitije povezati ili kombinirati.

Ovo može dovesti do daljnjeg poboljšanja učinkovitosti proizvodnje i smanjenja troškova.

Ukratko, terenski rad i implementacija Lean metodologije na terenu su ključni za postizanje stvarnih poboljšanja u proizvodnji. Samo teorija ne može dati točan uvid u stvarne izazove s kojima se tvornice suočavaju.

Terenski rad omogućava Lean Managerima da stvore inovativna rješenja za probleme koji se javljaju na terenu, poboljšaju motivaciju radnika i povećaju učinkovitost proizvodnje.

 

Ako razmišljate o upisu svojih zaposlenika na EDUKACIJU ZA LEAN MANAGERA, sada je pravo vrijeme za prijavu! Naime, upravo smo u procesu primanja prijava za ljetnu Lean Akademiju koja će se odvijati ni manje ni više nego na samom brodogradilištu Iskra Shipyard u Šibeniku!

 

Predavanja kreću u lipnju 2023, a više informacija pogledajte na linku: https://bit.ly/Prijava_Ljetna_Lean_Akademija

 
 

Galerija fotografija

 
Datum objave: 02.05.2023.