ODRŽANA 11. GALP KONFERENCIJA: SHAPE YOUR FUTURE! BE LEAN. BE DIGITAL. BE GREEN.

10. i 11. studenog održana je 11. GALP konferencija s temom „Shape your future! Be Lean. Be Digital. Be Green.“

Ove godine konferencija je okupila velik broj stručnjaka i govornika iz cijelog svijeta, a prezentacije su održali govornici iz čak šest zemalja (Hrvatska, SAD, Finska, Japan, Indija, Slovenija), dok je Finska bila zemlja partner konferencije.

Posebnost konferencije je bila i u virtualnom posjetu Nokia pametnoj tvornici u Indiji.

Konferencija je održana u hotelu Westin u Zagrebu, a okupila je rekordan broj sudionika koji su prisustvovali online i predavanjima uživo. Svečano otvaranje konferencije započelo je obraćanjem Predsjednika Uprave Culmene, Nedeljka Štefanića, a potom su se pridružili predavači iz tvrtki Nokia, Airt, Narayan, BeeIN, Gelco World, HT, Impuls savjetovanje, STI, Lindström, Bittium, Kaitotek, Intellbyte, IMPULS Savjetovanje i mnogih drugih.

Anja Štefanić, COO Culmene, održala je predavanje na temu "Pametne tvornice, što nam nisu rekli?", a osvrnula se na bitne korake koji do sada nisu bili istaknuti, a osiguravaju uspjeh projekta transformacije tvornice u pametnu tvornicu. Predstavljeni su i rezultati Culmeninog Projekta "100 Pametnih tvornica" i korištenja Culisa, strateško-inovativne metodologije za implementaciju nove europske industrijske strategije za Zelenu, Digitalnu i globalno konkurentnu europsku industriju, kao i praktični primjeri i iskustva poduzeća koja su već postigla zavidne rezultate na svom putu transformacije.

Partneri u projektu „100 Pametnih tvornica“ sudjelovali su u Okruglom stolu, na kojemu su govorili o projektu „100 Pametnih tvornica“, rješenjima koja se implementiraju kako bi tvornica postala Pametna i ciljevima koji se postižu u sklopu Projekta.

Teme o kojima se raspravljalo na ovom dvodnevnom događanju bile su sljedeće:

  • 2022. – najbolja godina za provedbu Digitalne i Zelene transformacije poduzeća
  • Tko su celebrityi Digitalne transformacije?
  • Pametne tvornice – što nam nisu rekli?
  • Praktična iskustva proizašla iz projekta "100 Pametnih tvornica"
  • Nacionalni plan za oporavak i otpornost (NPOO)– financijski izvor za Digitalnu i Zelenu transformaciju gospodarstva i društva
  • Primjeri uspješne Digitalne transformacije u različitim granama industrije
  • Kako Industrija može doprinijeti ublažavanju klimatskih promjena
  • Europska iskustva provedbe dualne transformacije
  • Rast poslovanja i uštede kao rezultat digitalne transformacije
  • Digitalni Green i klimatske promjene

Zaključak konferencije je da je 2022. godina najbolja godina za transformaciju poduzeća, te početak ili ubrzavanje provedbe Digitalne i Zelene transformacije.

Vidimo se na sljedećoj konferenciji!

 
 

Galerija fotografija

 
Datum objave: 14.11.2021.