DRUGA GENERACIJA LEAN MANAGERA ZAVRŠILA JE LEAN AKADEMIJU

Kroz praktična i dinamična predavanja Nedeljka Štefanića, voditelja projekta Ivana Biondića, Anje Štefanić, Blaža Svilana i Roberta Obraza, polaznici su stekli znanja o optimizaciji proizvodnje, korištenju Lean alata, identifikaciji gubitaka i ostalim temama, kao što su analiza i procjena trenutnog operativnog stanja poduzeća, identificiranje osam vrsta gubitaka, upotreba Lean alata i nadgledanje provedbe alata za upravljanje Lean proizvodnjom, Lean planiranje projekata i provedba organizacije te uspostava sustava Lean proizvodnje. Kroz četiri mjeseca, polaznici Lean Akademije imali su priliku posjetiti proizvodna poduzeća Spinvalis, Končar električna vozila i HF Belišće. Praktični dio edukacije odrađen je kroz mini pilot projekte. Tako su polaznici iz poduzeća Končar električna vozila radili na vremenskoj uštedi servisa Zetovih vozila, polaznici iz HF Belišća na provođenju LEAN implementacije na podsklopu Entlader, a polaznici iz poduzeća Spinvalis radili su na rješavanju problema odvoza i dovoza robe iz skladišta.

Po završetku programa održana je svečana dodjela certifikata Lean Managera i završni izlet u Iloku. U organizaciji Iločkih podruma održan je obilazak Starog podruma, koji datira iz 1450. godine i prvi je podrum građen u svrhu proizvodnje i čuvanja vina u ovom dijelu Europe i svijeta. Odrađen je obilazak grada električnim vlakom te posjet lokacijama Principovac i Vukovo, na kojima se proizvode vrhunske sorte vina i uživa u pogledu na vinograde. Kroz zadnjih dvadeset godina provedeni su značajni investicijski ciklusi u obnovi zapuštenih i ratom devastiranih vinograda, podruma i ostalih gospodarskih objekata tvrtke Iločki podrumi d.d., a po prvi puta se u potpunosti obnavlja ljetnikovac i ladanjsko imanje Principovac, koji se „vizijom i emocijom odgovornog vlasnika pretvara u najinovativniju, za ovaj dio Europe jedinstvenu, eno-gastro turističku destinaciju.“ Cjelokupno iskustvo je bilo upotpunjeno degustacijom vina te večerom s lokalnim specijalitetima.

 

Treća generacija Lean Akademije svoja vrata novim polaznicima otvara početkom siječnja, ili u slučaju velikog interesa i ranije. Već sada se možete prijaviti na LINK

 
 

Galerija fotografija

 
Datum objave: 19.07.2022.