Culmena - sponzor eventa „Rimac Group FS Alpe Adria 2022“

Formula Student je međunarodno studentsko natjecanje u kojem studentski timovi dizajniraju, konstruiraju, testiraju i utrkuju se s prototipovima trkaćih automobila. Automobili i njihova proizvodnja ocjenjuju se nizom pravila koje utvrđuju IMECHE (Institution of Mechanical Engineers) i SAE (Association of Automotive Engineers).

 

Formula Student Alpe Adria dio je međunarodnog obrazovnog projekta Formula Student čiji je cilj edukacija učenika, razvoj novih tehnologija, širenje STEM područja i umrežavanje. FS Alpe Adria je službeno natjecanje (od 2022.) i jedino natjecanje te vrste u regiji. Natjecanje okuplja brojne europske i svjetske timove, a sve u cilju samo promocije i promicanja STEM područja, studentskog aktivizma i poslovnog umrežavanja. Studenti dobivaju priliku za povezivanje i razmjenu iskustava kako bi u skoroj budućnosti bolje kotirali na tržištu rada. Također, natjecatelji imaju priliku učiti od vrhunskih stručnjaka iz automobilske industrije budući da suci dolaze iz svjetski renomiranih automobilskih kompanija. Po broju stručnjaka iz Formule 1 i automobilske industrije FSAA je u samom vrhu Formule Student. Važnost projekta je u stvaranju prilika za mlade entuzijaste koji su budućnost STEM područja.

 

Ove godine Culmena će biti uključena u natjecateljske aktivnosti na način da će direktorica Culmene, Anja Štefanić biti sudac za Business plan prezentacije, jedan od ključnih dijelova natjecanja. Na natjecanju sudjeluje 50 timova studenata iz cijelog svijeta koji su svoje bolide samostalno napravili od nule.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na ovom eventu punom adrenalina. Vidimo se od 23. – 28. kolovoza u Novom Marofu!

Više o događanju nalazi se na: https://fs-alpeadria.com/

 
 

Galerija fotografija

 
Datum objave: 23.08.2022.