Hannover
  1. - 5. travnja 2019.
Hrvatske digitalne inovacije na sajmu Hannover Messe 2019

U periodu od 1. do 5. travnja 2019. godine održavao se najznačajniji europski industrijski sajam Hannover Messe. Ovaj međunarodni godišnji sajam industrije i industrijske automatizacije istovremeno pokriva vrlo široka industrijska područja – umjetnu inteligenciju, 5G tehnologiju, Industriju 4.0, AR/VR tehnologije, digitalnu transformaciju industrije i mnoga druga.

Ovogodišnja tema sajma bila je „Integrated Industry – Industrial Intelligence“, a zemlja partner bila je Švedska.  Na više od 200.000m2 smjestilo se 6.500 izlagača čije su štandove posjetili ljudi iz cijeloga svijeta.

O važnosti događanja svjedoči i činjenica da je svečanost otvorila njemačka kancelarka, gospođa Angela Merkel, čemu su prisustvovali i predstavnici konzultantske i inovatorske tvrtke Culmena koja je u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom ove godine prvi puta bila jedan od izlagača u hali Istraživanja i razvoja.

 
Hrvatske digitalne inovacije na sajmu Hannover Messe 2019

Uz inovativnu pametnu utičnicu Pro-S, DigiDoc sustav za digitalizaciju dokumentacije u proizvodnom pogonu, tvrtka Culmena predstavila je i svoj najnoviji proizvod – CULIS, strateški i metodološki pristup koji omogućuje industriji, uslužnom i javnom sektoru uspješnu i brzu provedbu digitalne transformacije.
Njihov štand posjetio je i generalni konzul Republike Hrvatske u Hamburgu, gospodin Kristijan Tušek, koji je izrazio svoju potporu te pokazao interes za buduću suradnju u predstavljanju gospodarstva Republike Hrvatske na idućem Hannoverskom sajmu.

 
Hrvatske digitalne inovacije na sajmu Hannover Messe 2019

Uz Culmenu, svoje proizvode na sajmu su predstavili i Elproms TeamPurić, Zagrebačka županija, Eko međimurje, Končar i drugi.

  Sajmovi