ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA O PROJEKTU 100 PAMETNIH TVORNICA

U prostorima Uprave Grada Preloga, održana je konferencija za novinare, na kojoj je predstavljena Culmena te Projekt 100 Pametnih tvornica.

O projektu su govorili predstavnici tvrtke, direktorica Anja Štefanić te dr.sc. Nedeljko Štefanić, profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, dok je Grad Prelog predstavljao Željko Poredoš, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Preloga. 

Culmena je osnovana 2004. godine te je od tada odrađeno više od 350 uspješnih projekata. Upoznali smo hrvatska poduzeća s Lean metodologijom te među prvima zagovarali važnost digitalne transformacije i Zelenog menadžmenta. Kontinuirano ulažemo u razvoj ekspertize i know-howa kako bismo klijentima omogućili da idu u korak sa svjetskim trendovima u poslovanju. 

Projekt 100 Pametnih tvornica pokrenut je u svibnju 2019. s ciljem stvaranja većeg broja pametnih tvornica kako bi se osigurala njihova pozicija na tržištu. Transformacija poduzeća omogućava se kroz metodologiju Culis koja je rezultat dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji i rada na optimizaciji procesa. Ona se sastoji od Lean, Digitalne i Green transformacije. 

Ciljevi projekta su poticanje tvrtki da razviju i koriste modele i tehnologije karakteristične za Pametne tvornice, razvoj novih znanja i vještina zaposlenika koji će raditi u Pametnim tvornicama i Pametnim tvrtkama te brža i efikasnija transformacija tvrtki koristeći Culis metodologiju.

U 2023. godini planirano je pet evenata diljem Hrvatske gdje će biti održane radionice s namjerom predstavljanja Projekta 100 pametnih tvornica. Prvi grad u 2023. godini upravo je Grad Prelog, koji je prepoznao značaj projekta za gospodarstvo Grada Preloga. Osim predstavljanja kroz koji će se iznijeti osnovne informacije o projektu ali i približiti inovativni koncept Pametnih tvornica, ovo će biti odlična prilika za networking poduzetnika, proizvodnih poduzeća te ostalih imena iz industrije na području Međimurske županije i šire. 

Službeno predstavljanje projekta u Prelogu je planirano za 3. veljače 2023. godine od 10:00-11:30 u prostorima Poduzetničkog centra Prelog. Pozivaju se poduzetnici, obrtnici, poljoprivrednici i s područja Preloga i šire.

---

Hvala svim medijima koji su podržali projekt, a neke od objava pročitajte u nastavku: 

https://vijesti.hrt.hr/gospodarstvo/u-prelogu-predstavljen-projekt-sto-pametnih-tvornica--10572785

https://medjimurjepress.net/vijesti/najave/tvrtka-culmena-d-o-o-u-prelogu-predstavlja-projekt-100-pametnih-tvornica/

https://www.prelog.hr/dogadanja-u-gradu/projekt-100-pametnih-tvornica-u-prelogu/a7712

https://www.mnovine.hr/medimurje/grad-prelog-zainteresiran-je-za-projekt-100-pametnih-tvornica/

https://sjever.hr/2023/01/24/digitalna-transformacija-donjeg-medimurja-u-prelogu-saznajte-kako-stvoriti-pametnu-tvornicu-zelimo-maknuti-stigmu-da-hrvatska-uvijek-kasni-za-necim/

https://novine.hr/vijesti/u-prelogu-predstavljen-projekt-sto-pametnih-tvornica
 

 
 

Galerija fotografija

 
Datum objave: 27.01.2023.