Dobrodošli !

Tvrtka Culmena je osnovana 2004. godine s ciljem pružanja kvalitetne i izvrsne usluge klijentima iz područja obrazovanja, kulture i sporta. Konzalting, edukacija, organizacija događaja, rad na EU projektima te marketing naša su glavna područja rada. Prvi veći projekt koji smo realizirali je EXPO 2005. u Japanu s Ministarstvom vanjskih poslova Republike Hrvatske.

Naše iskustvo

  • Industrija 4.0

  • Lean Six sigma

  • Lean manadžment

  • Procjena strojeva i elaborati

  • EU projekti iz područja strojarstva, energetike, ekonomije

Vjerujemo da se svaki posao i poduzeće može unaprijediti i u tome vidimo našu misiju.

IZVRSNOST I KONKURENTNOST PRIMJENOM LEAN ALATA

Primjenom Lean alata i tehnika procesi postaju efikasniji i bolje se organizira cjelokupan rad poduzeća. Poduzeća postaju zanimljiva većim stranim poduzećima i dobavljačima zbog pružanja bržeg i kvalitetnijeg proizvoda ili usluge.

Nakon primjene Lean-a, poduzeće može razmišljati i o širenju ili ulaganju zbog ostvarenih ušteda te povećanja produktivnosti. Poduzeća koja imaju implementiran Lean mogu započeti rad na digitalnoj transformaciji obzirom da su efikasni procesi jedan od važnih preduvjeta transformacije.

Vrhunska poduzeća u svijetu poput Coca-Cole, Nestle-a, Boeinga, GE, Airbus-a, Klinike Mayo te Bank of America primjenjuju Lean.

Samo dio hrvatskih poduzeća koja su prepoznala snagu i prednosti Lean-a su: Raiffeisen banka, Hrvatski telekom, Pliva, Podravka, Končar energetski transformatori, Eko Međimurje, Končar, Assa Abloy Metalind, KBC Zagreb, Oprema i mnogi drugi.

SMANJENJE BROJA OZLJEDA NA RADU
0
%
Nestle
POVEĆANA PRODUKTIVNOST
0
%
Boeing
0
%
Medtronic Xomed
SKRAĆENJE IZMJENE ALATA
0
%
Coca-Cola Hrvatska
SKRAĆENJE CIKLUSA PROIZVODNJE
0
%
Airbus
0
%
Medtronic Xomed
0
%
General Electric

Digitalizacija proizvoda u samo 5 koraka, pitaj nas kako !

INDUSTRIJA 4.0 I DIGITALIZACIJA POSLOVANJA

Industrija 4.0 predstavlja strateški pristup povezivanja sustava baziranih na internet tehnologiji s ciljem uspostave komunikacije između strojeva, ljudi, proizvoda i poslovnih sustava. Pojam Industrije 4.0 predstavljen je prvi puta 2011. godine na svjetskoj izložbi industrijske tehnologije “Hannover Messe” a u sklopu njemačke industrijske strategije za razdoblje do 2020.

Glavni ciljevi su stvoriti pametne tvornice te digitalizirati poslovne i proizvodne procese kako bi se povećala sveukupna kvaliteta, smanjili troškovi proizvodnje i poslovanja te povećali fleksibilnost i učinkovitost proizvodnje. Zbog svojih univerzalnih principa Industrija 4.0 može se uspješno primijeniti i izvan proizvodnje i to u zdravstvu, upravi, obrazovnom sustavu. Na taj način smanjili bi se troškovi pružanja usluga, skratilo vrijeme trajanja uslužnog ciklusa te povećala učinkovitost energetskih sustava.

NAŠI KLIJENTI