PoslovnoProjekt

Dana 14. svibnja 2019. godine u hotelu The Westin Zagreb, tvrtka Culmena predstavila je projekt „100 pametnih tvornica“ kojim se želi provesti digitalna transformacija i modernizacija hrvatskih proizvodnih poduzeća kroz inovativnu CULIS metodologiju u naredne dvije godine.

G. Mario Antonić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta (Foto: Ratko Mavar/Lider)

Prof.dr.sc. Nedeljko Štefanić, predsjednik Uprave Culmene i voditelj Projekta, svečano je otvorio konferenciju pozdravljajući uzvišene goste, predstavnika Vlade i državnog tajnika Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, gospodina Maria Antonića koji je pritom izjavio: „Ovaj projekt predstavlja ono čemu stremimo u narednim godinama, prema Industriji 4.0. Hrvatska je veliki izvor potencijala, kako ljudskih tako i prirodnih. Ukoliko želimo imati bolje plaće te razvijati naše društvo u pravom smjeru, moramo biti produktivniji i konkurentniji.

Cilj Projekta je pokrenuti pozitivne promjene i rast hrvatske industrije, a rezultat 30-godišnjeg iskustva rada u proizvodnji je projekt „100 pametnih tvornica“.

G. Mario Turalija, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO (Foto: Ratko Mavar/Lider)

Mala i srednja poduzeća suočavaju se s izazovima u provedbi pametnih proizvodnih rješenja i sustava, što se može unaprijediti digitalnim proizvodima i procesima“, izjavio je gospodin Mario Turalija, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, koji od 2017. godine provode EU projekt Smart Factory Hub na kojem je profesor Štefanić vanjski suradnik.

Projekt je namijenjen malim, srednjim i velikim industrijskim poduzećima, a implementacija traje od 15 do 24 mjeseca, ovisno o veličini tvrtke i spremnosti na promjene“, poručio je prisutnima voditelj Projekta, prof. Nedeljko Štefanić.

Prof.dr.sc. Nedeljko Štefanić, voditelj Projekta (Foto: Ratko Mavar/Lider)

Culmena će realizirati Projekt uz podršku poslovnih partnera – A1 Hrvatska, Addiko Bank, Arhiv arhitektura i urbanizam, Damko, Eco Solutions, Elproms Team, Gauss, Impuls savjetovanje i Zasti, koji su na konferenciji predstavili svoje usluge te iskustvo kojim pridonose.

Među uzvanicima bili su i vlasnici te visoki menadžment hrvatskih poduzeća Zvijezda, Končar energetski transformatori, Viro, Finvest Corp, Micro-Link, CSEBA i drugi.

Sve tvrtke zainteresirane za sudjelovanje mogu se prijaviti na stella.sinko@culmena.hr, a prvi rezultati projekta bit će predstavljeni na ovogodišnjoj Culmeninoj petoj Lean Spring Summit konferenciji koja će se održati 4. i 5. lipnja u Lovranu.

Medijska popraćenost događanja: LIDER, privredni.hr, energetika.net, Hina, HRT – HR 1, Studio 4

Ostali: MINGO, HAMAG-BICRO

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment