Poslovno

U Opatiji, na 4.LSS konferenciji, započinje

primjena Dualne strategije za modernizaciju

hrvatske industrije

 

U Opatiji će se od 24.-25.5.2018 održati 4. Lean spring summit konferencija na kojoj će službeno započeti provedba Dualne strategije za modernizaciju industrije Republike Hrvatske.

Ova strategija se zasniva na primjeni pet alata Lean menadžmenta i sedam faza digitalne transformacije poduzeća i organizacija, a proizišla je iz Nacionalne platforme za digitalizaciju hrvatske industrije.

 

Kroz vođene  radionice, od Lean alata bit će predstavljen  Kaizen, a

od Industrije 4.0 digitalizacija proizvoda i usluga te umjetna inteligencija.

 

Prvog dana konferencije planira se potpisavanje Sporazuma o osnivanju Digitalizacijskog inovacijskog hub-a: Industry 4 Future – Smart Factory (FSB, FER, ICENT, CTT, HGK) kojim će se osigurati stalna podrška malim, srednjim i velikim poduzećima na njihovom putu prema Industriji 4.0.

 

Drugog dana konferencije, gospodarstvenicima će biti predstavljena nova Digitalna platforma: Improve Croatia koju će također moći koristiti i javna uprava i javni sektor.

Putem video linka, dr. Max Lemke, direktor jedinice DG CNECT za tehologije i sustave za digitalizaciju pri Europskoj komisiji, govorit će o Europskoj platformi nacionalnih inicijativa za digitalizaciju industrije te o novoj strategiji za digitalizaciju europske industrije za razdoblje 2021-2027.

 

Izvršni diretor EFFR-e, gospodin Željko Pazin predstavit će sudionicima konferencije jednu od najvažnijih asocijacija u Europi koja razvija europsku viziju tvornica budućnosti. EFFR-a okuplja neke od najsnažnijih gospodarskih subjekata i znanstveno-istraživačkih organizacija poput: Siemensa, Kuke, Fraunhofera, Festa, Airbusa, Atosa, Boscha i mnogih drugih.

 

Bilo bi nam drago da i vaša tvrtka bude dio hub-a koji će biti nositelj modernizacije hrvatske industrije i gospodarstva.

 

Više informacija o događaju može se naći na www.culmena.hr

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment